ΗλεκτρόδιαΗλεκτρόδια

Ηλεκτρόδια για συγκόλληση διαφόρων τύπων χαλύβων.

Τα ηλεκτρόδια συγκόλλησης είναι αναλώσιμα εξαρτήματα με τα οποία επιτυγχάνεται μόνιμη συγκόλληση μεταξύ μεταλλικών τεμαχίων. Η επιλογή του κατάλληλου τύπου ηλεκτροδίου εξαρτάται κυρίως από την σύσταση των μεταλλικών τεμαχίων προς συγκόλληση, και ιδιαίτερα στην περιεκτικότητα τους σε άνθρακα. Όσο λιγότερο άνθρακα έχει ένας χάλυβας, τόσο πιο μεγάλη συγκολλητικότητα έχει, δηλαδή συγκολλάται πιο εύκολα. Η συγκόλληση στηρίζεται στη δημιουργία ηλεκτρικού τόξου ανάμεσα στο κομμάτι που θέλουμε να κολληθεί, και στο ηλεκτρόδιο. Για να γίνει αυτό, το ηλεκτρόδιο και το κομμάτι συνδέονται με τους ακροδέκτες γεννήτριας ηλεκτρικού ρεύματος. Στην πράξη, χρησιμοποιούνται ειδικές μηχανές που λέγονται μηχανές ηλεκτροσυγκόλλησης, οι οποίες χρησιμοποιούν συνεχές ή εναλλασσόμενο ρεύμα και παράγουν το ηλεκτρικό τόξο. 

Τα συνήθη ηλεκτρόδια έχουν επένδυση που είναι κράμα διαφόρων οργανικών και ορυκτών συστατικών, ενώ ο πυρήνας τους είναι από μαλακό χάλυβα. Υπάρχουν και άλλα ηλεκτρόδια με πυρήνες από χαλυβοκράματα, χυτοσίδηρο κ.λπ. Τα ηλεκτρόδια κυκλοφορούν σε πολλά μεγέθη με διαφορετικό μήκος και διάμετρο, όπως και με διαφορετικό πάχος επένδυσης. Στον παρακάτω πίνακα φαίνεται ένας ενδεικτικός οδηγός ρύθμισης της έντασης του ρεύματος στις μηχανές ηλεκτροσυγκόλλησης

Διάμετρος ηλεκτροδίου (mm)

Μήκος ηλεκτροδίου (mm)

Ένταση ρεύματος (A)

1.6

250

25

2.0

350

45

2.5

350

65

3.25

450

115

4.0

450

145

5.0

450

215

Μετά την συγκόλληση, απαιτείται ο έλεγχός της, προκειμένου να διαπιστωθεί αν η συγκόλληση έχει την απαιτούμενη μηχανική αντοχή. Ο έλεγχος αυτός μπορεί να γίνει με μεθόδους μη καταστροφικού ελέγχου (οπτικός έλεγχος, έλεγχος με ηλεκτρική αγωγιμότητα, έλεγχος με φθορισμό, μαγνητικός έλεγχος, έλεγχος με υπερήχους, έλεγχος με ακτίνες χ, έλεγχος με ακτίνες γ) ή με μεθόδους που οδηγούν στην καταστροφή των δοκιμίων. Στην πρώτη περίπτωση εξετάζεται το δοκίμιο ή η ραφή χωρίς όμως να καταστραφεί, ενώ στην δεύτερη έτοιμα προϊόντα υποβάλλονται σε ανάλογες φορτίσεις, με αποτέλεσμα την καταστροφή τους μετά τον έλεγχο.  

Η εταιρεία μας έχει απευθείας συνεργασία με την πιο καταξιωμένη εταιρεία παραγωγής και εμπορίας ηλεκτροδίων στην Ελλάδα, την Oerlikon (Έρλικον). Η γκάμα των προϊόντων της Oerlikon καλύπτει ένα ευρύ φάσμα απλών και εξειδικευμένων εφαρμογών στην συγκόλληση μετάλλων. Τα προϊόντα της Oerlikon κατασκευάζονται στην Ελλάδα και καλύπτουν το 70% των εγχώριων αναγκών. Η εταιρεία μας έχει την δυνατότητα να προσφέρει μεγάλες ποσοτικές εκπτώσεις. Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας.

Συνηθέστερες επιλογές ηλεκτροδίων είναι οι παρακάτω:

Για γενική χρήση σε κοινούς χάλυβες: Oerlikon Fincord-M

Για γαλβανισμένες λαμαρίνες: Oerlikon Overcord-S

Για ανοξείδωτους χάλυβες: Oerlikon Belinox

Για μαντέμι (χυτοσίδηρο): Oerlikon Citofonte Monel

 

βίδες
Είδη βιδοποιίας

Στη sinter.gr διαθέτουμε μια μεγάλη ποικιλία από είδη βιδοποιΐας που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για απλές και εξειδικευμένες εφαρμογές.

Ηλεκτροεργαλεία
Ηλεκτροεργαλεία

Διαθέτουμε μια μεγάλη ποικιλία από ηλεκτροεργαλεία. Επικοινωνήστε μαζί μας και ένας εξειδικευμένος συνεργάτης μας θα σας δώσει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

Εργαλεία χειρός
Εργαλεία χειρός

Στη sinter.gr διαθέτουμε μια μεγάλη γκάμα από εργαλεία χειρός που καλύπτουν οποιαδήποτε ανάγκη.

Μηχανήματα / Εξαρτήματα
Μηχανήματα / Εξαρτήματα

Διαθέτουμε μηχανήματα και εξαρτήματα μηχανημάτων στις καλύτερες τιμές της αγοράς.